Boligmessen på Fornebu i forrige uke lanserte kjøkkenteknologiselskapet Dexcook en kjøkkenbenk der induksjonstoppen er innfelt i benkeplaten. Det vil si at koketoppen er usynlig. Fordelen? Du får en stilig og sømløs benk, strøken som en Bond-dress. Selger Deniz Cilingiroglu i Dexcook sier til Minenergi.no at mange var nysgjerrige på teknologi-benkeplata.

– Det er ikke ofte i dag at folk ser teknologi de faktisk aldri har sett før, som dette, sier Cilingiroglu.

Benkeplata er av keramikk.

– Det er fordi keramikk er motstandsdyktig mot termisk sjokk. Du har et induksjonssystem under benkeplata og du kan velge om du vil ha to, fire eller seks kokeområder montert under.

Kontrollpanelet er skjult.

På mål

Selve plata får du spesialtilpasset på mål og den kommer i flere overflater, farger og tykkelser fra tre til seks centimeter. Og de får heller ikke riper av skarpe gjenstander eller varme kjeler. Lett å rengjøre skal den også være, sier Cilingiroglu.

Hva denne superplata koster? Det er mange faktorer som spiller inn, sier Cilingiroglu.

– Tykkelse på benkeplaten, størrelse på benkeplaten, overflate på benkeplaten og så videre.

Dexcook har 15 års garanti på benkeplata.

Selskapet åpner høsten 2023 showroom i Drammen, men jobber med å få benkeplata ut til for eksempel kjøkkenleverandører. Selskapet leverer også såkalte smartbord der det i tillegg er lagt inn kjølesone og ladeflate for mobiltelefoner.

Det finnes noen få andre leverandører av tilsvarende benkeplater, Infinity Surfaces men Minenergi.no er ikke kjent med at dette selges i Norge.

Energibesparende

En induksjonstopp avgir varme via et elektromatgnetisk felt som dannes mellom kokekaret og induksjonstoppen. En induksjonstopp varmer raskere opp mat enn en keramisk topp og det går mindre varme tapt. Koketiden reduseres og du sparer energi. Den statlige tjenesten Enova svarer anslår at sparepotensialet er cirka 30 prosent.

Så da er bare å ta på seg forkleet og knipse fram røkelaks med porsjert egg, østers med vodka-shot og kanskje en sprudlende champagnesorbet til dessert. For som agent 007 sier i Casino Royale

– I take a ridiculous pleasure in what I eat and drink.