Det skriver strømleverandøren i en pressemelding.

Selskapet Amina Charging som driver med elbilladere, startet opp i 2021 og har sin base i Rogaland.

Allerede før laderen var på markedet, hadde Amina Charging forhåndsolgt for 75 millioner kroner. Og selskaper som Nysnø Klimainvesteringer, Eviny i Bergen og Lyse, for å nevne noen, har investert 100 millioner ladebedriften. Nylig bestemte energiselskapet Lyse, som allerede har tilbudt lader fra Zaptec, seg for å tilby også Amina-ladere.

Det vil koste deg fra 216 kroner per måned som legges på strømregningen. Totalprisen er 12 960 kroner inkludert montering.

Smartlading i strømappen

Daglig leder og gründer av Amina Charging, Eirik Jørgensen, sier følgende i pressemeldingen:

– Bilen er smart, da trenger ikke laderen være det. Amina-laderen er en elbillader uten noen «fancy» funksjoner. Den er like enkel som en vanlig stikkontakt, og tilbyr ikke smartfunksjonalitet i ladeboksen.

Han forteller videre at åtte av ti nye biler er elbil, og at det om få år nesten bare vil være slike biler på norske veier.

– Funksjonene for smartlading får du gjennom bilen eller strøm-appen. Dette er en mer effektiv løsning som gjør det enklere for kunden, samtidig som det sparer på kost.

Lyse melder at de om kort tid vil lansere smartlading i Lyse-appen, som snakker med bilen.

– Da trenger man ikke en lader som også kan gjøre den jobben. Derfor er Amina en god match for oss, sier administrerende direktør Ane Marte Hausken i Lyse Energi.

– Tryggere

Ifølge Jørgensen i Amina lader altfor mange bilen med vanlig stikkontakt.

– Amina-laderen er et mye tryggere valg enn en vanlig stikkontakt. Den er utviklet i henhold til de nyeste sikkerhetsforskriftene og de internasjonale standardene, sier han.

Fra og med 1. juli 2022 er det krav om at du må ha ladeboks hvis du skal installere en egen kurs for fast lading av bilen hjemme. Nødlading med vanlig stikkontakt er fortsatt tillatt.

Nå kan strømkundene altså velge mellom to elbil-ladere.

– Vi ønsker å tilby elbilladere i flere prisklasser. Det som gjør vårt tilbud unikt, er at vi tilbyr muligheten for å betale laderen ned rentefritt over strømregningen på en periode på opptil 5 år, sier Hausken i pressemeldingen.

Lyse er som nevnt innledningsvis også investor i Amina, gjennom investeringsselskapet Lyse Vekst, som investerer i tidligfaseselskaper innenfor teknologi og fornybar energi.

– Strategien vår er å investere i selskaper vi mener har et spennende vekstpotensial, samtidig som de løser et behov for andre deler av konsernet. Det mener vi at Amina Charging er et godt eksempel på, sier investeringsdirektør Ane Christophersen i Lyse Vekst..