Det norske elbillader-selskapet Easee har hatt et tungt år etter at det svenske el-tilsynet Elsäkerhetsverket den 14. mars i år nedla salgsforbud av selskapets elbilladere. Nyheter om permitteringer, nedbemanninger og at selskapets gründer og daglig leder gikk av, og i stedet gikk inn i styret til selskapet, har vært refrenget siden de svenske myndighetene tok den dramatiske beslutningen sin.

Nå er imidlertid Easee tilbake. I dag, 23. august 2023, lanserte selskapet tre nye produkter, som er gjennomtestet og dokumentert etter alle kunstens regler. Ifølge en pressemelding fra selskapet har denne prosessen gått over seks måneder, og nå er den viktige dokumentasjonen som bekrefter hvilke standarder som er fulgt i produktet – «samsvarserklæringen» – på plass for den første nye ladermodellen Easee Charge Lite. Fra dokumentasjonen var signert til første ordre tikket inn til selskapet tok det visstnok bare en halv time.

4000 enheter til nå

Ordremottaket til Easee har heller ikke fått være i fred etter at den første bestillingen landet.

– Vi har fått bestillinger på over 4000 ladere, fordelt på Norge, Sverige, Danmark og Nederland. Det er veldig gledelig at dette skjer i de markedene vi har hatt det tyngst de siste månedene, sier Easees salgsdirektør Stefan Dekker i pressemeldingen.

Den første bestillingen kom fra det svenske installasjonsselskapet Efuel, som har jobbet med Easee helt fra starten av, og som har bidratt til veksten i det svenske og danske markedet.

– Vi, og markedet, har ventet på dette produktet helt siden salgstoppen i Sverige. Vi ser frem til å tilby våre kunder enda en moderne, sikker og populær lader. Vi har fulgt prosessen som Easee har har hatt med myndighetene og sertifiserte testinstitutter. Vi har full tillit til at Easee følger relevante EU-direktiver, sier Robert Rosenzweig, administrerende direktør i Efuel.

Samme løsning, riktig standard

Det er opplagt at produktlanseringen av Lite er svært viktig for Easee, spesielt i de landene der salget av laderne Home og Charge har blitt påvirket av salgsforbudet Elsäkerhetsverket nedla i Sverige i mars. I utviklingen av den nye produktserien opplyser Easee at de har adressert og ordnet samtlige punkter myndighetene la til grunn for salgsforbudet – i samarbeid med akkrediterte testlaboratorier som TÜV Rheinland og TÜV SÜD.

Easee opplyser at den integrerte jordfeilbeskyttelsen, som førte til salgsforbudet i Sverige, er tilstede også i det nye produktet Lite. Men denne gangen har selskapet erklært samsvar med riktig standard for denne løsningen.

– Vi har sett at det er usikkerhet rundt anvendelsen av standarden i noen markeder og tar derfor hensyn til det. Charge Lite krever derfor en ekstern jordfeilbryter type A, slik at vi oppfyller kravene slik myndighetene i for eksempel Sverige tolker dem, sier produktdirektør i Easee, Caroline Vorpenes.

Easee fastholder fremdeles at det fortsatt er helt trygt å bruke laderne Home og Charge. Det er ikke innført bruksforbud i noen land og Easee kommer til å gå kjempe videre i retten.

Bakoverkompatibel

Charge Lite er bakoverkompatibel med alle eksisterende Easee-produkter. Det betyr at den både passer inn i de gamle bakplatene og kan bruke tilleggsutstyr som Easee Equalizer. Equalizer gir full dynamisk last- og fasebalansering. Det innebærer at ladeboksen vet hvor mye strøm som blir brukt av andre apparater i huset, og justerer opp og ned ladehastigheten etter hvor mye kraft som er tilgjengelig.

Equalizer kan også instruere Charge Lite om å kun lade på solstrøm, for de som har solceller og ønsker å kjøre på 100 prosent egenprodusert energi. Charge Lite har fått en øvre ladeeffekt på 11 kW på tre faser, og 7,4 kW på én fase, som også er makskapasiteten for de fleste elbiler på markedet.

– Målet vårt med Charge Lite var å lage en kostnadseffektiv og fremtidsrettet ladeboks med alle de viktigste funksjonene for husholdninger med én til to elbiler. Vi sitter på data som viser at forsvinnende få elbileiere lader med mer enn 11 kW hjemme, sier Vorpenes.

Nye modeller på beddingen

I tillegg til at Easee Lite allerede er på markedet, så kommer det i tillegg to nye ladere senere: Charge Core og Charge Max. Disse laderne vil være kraftigere og har mer funksjonalitet enn produktet som nå er på markedet.

Du kan blant annet koble flere på samme kurs, og vil da få automatisk last- og fasebalansering om du lader flere biler samtidig. Dette gjør dem velegnet for fellesanlegg i leilighetsblokker, arbeidsplasser eller andre steder der man skal lade mange kjøretøy samtidig.

Med en øvre ladeeffekt på 22 kW passer Charge Core også for vanlige husstander som ønsker en så kraftig hjemmelader som mulig, og som har kjøretøy som kan ta imot mer enn 11 kW.

Charge Max byr i på den samme funksjonaliteten og den samme kraften som Core, men er i tillegg MID-sertifisert.

– Vi har holdt fast ved alt som gjorde Easee-ladere så populære blant både elbileiere og elektrikere, og gleder oss til å se hvordan den nye generasjonen blir mottatt når alle produktene er på markedet, sier Vorpenes.

Easee opplyser at Easee Charge Core kommer på markedet i løpet av fjerde kvartal 2023, mens Easee Charge Max forventes å være tilgjengelig i første kvartal 2024.