Det er nå flere smartkjøleskap i butikkene. Flere produsenter har kjøleskap med funksjoner som gjør det mulig å sjekke om du faktisk har kjøttboller igjen eller om du spiste alle i går. Mens du står i butikken.

Samsung Family Hub

Teknologiprodusenten Samsung har to smartkjøleskap, Family Hub Side by Side og Family Hub French Door. Ved siden av kjøle- og frysefunksjoner, har kjøleskapet touch-skjerm på linje med et nettbrett og kan kobles til Wifi. Samsung har laget fler apper, blant annet egen måltidsplanlegger-app med oppskrifter basert på hva du har i kjøleskapet. Men kjøleskapet kommer altså med innebygde kamera som gjør det mulig for deg å se hva som er inne i det fra telefonen din. Kjøleskapet kan potensielt hjelpe deg med å redusere dyrt og unødvendig matsvinn. Også Bosch og Siemens har kjøleskap med kamera.

Og som med andre nettbrett, kan du bruke kjøleskapet til både å ringe, se film og høre på Spotify. Kjøleskapet er kompatibelt med Samsung SmartThings.

Det som imidlertid er oppsiktsvekkende er energimerkingen. Samsungs kjøleskap har energimerke E.

Priser fra 36 000 kroner.


LG InstaView

Dette kjøleskapet har flere spennende funksjoner, blant annet et panel som gjør at du kan se innholdet gjennom å banke på glasspanelet på døren. Kjøleskapet har Wifi og med LGs app ThinQ, kan du overvåke om noe skjer, som for eksempel at noen glemmer å lukke døren. Kjøleskapet er kompatibelt med Alexa og Google Assistant. Og ja, kjøleskapet gjør det kjøleskapet skal, samt lager isbiter, men det er også konstruert med dobbeltdør som gjør at du åpner kun den ytterste delen for å hente for eksempel drikke. Det kan du potensielt spare energi på, samtidig som varene blir holdt i en jevn temperatur. Det likevel verdt å merke seg at også dette kjøleskapet har energimerke E. At overflaten ikke får fingermerker er også en smart funksjon som kanskje er vel så viktig for noen.

Priser fra 15 000 kroner avhengig av leverandør.

GE Café


Dette godt utseende kjøleskapet er også utstyrt med Wif og kan styres med Alexa eller Google Assistant. Det melder seg selv om det trengs mer vann til den innebygde isbitmaskinen og har også sensor slik at lyset slår seg på når noen nærmer seg. Kjøleskapet har ikke bare vanndispenser for kaldt vann, men også for varmt, og du kan forhåndsprogrammere tevann direkte fra mobiltelefonen din. Og som ikke det var nok: Kjøleskapet brygger også kaffe med Keurigs kapselkaffemaskin som festes på vanndispenseren. LG leverer kjøleskapgodbiten i flere farger og med ulike beslag. Kanskje også en en smart løsning.

Kjøleskapet er pt ikke tilgjengelig i Norge, men i USA skal utsalgsprisen være cirka 4 000 dollar.