Du kan spare mye å ha et bevisst forhold til kostnadene for lading. Dette melder i NAF i en pressemelding. Organisasjonen har kartlagt ladeprisene. Rimeligste ladetilbyder er E.on. NAF tok utgangspunkt i en Volkswagen ID.Buzz. Batteriet ble fylt opp med 57,5 kWh da den ble ladet fra 10 prosent til 80 prosent batteri. Her er prisforskjellene mellom billigste og dyreste lading:

  • Billigste hurtiglading (inntil 50 kW): E.on 4 kr/kWh. Kostnad for lading av ID.Buzz 230 kr.
  • Dyreste hurtiglading (inntil 50 kW): Mer drop-in 8,69 kr/kWh. Kostnad for lading av ID.Buzz 500 kr.
  • Billigste lynlading (150 kW og oppover):Ishavsveien 4,25 kr. Kostnad for lading av ID.Buzz 244,40 kr. Ishavsveien finnes bare helt nord i Norge. Billigst ellers er E.on med 5 kr/kWh. Kostnad ID.Buzz 287,50 kr.
  • Dyreste lynlading (150 kW og oppover): Ionity drop-in med 8,99 kr/kWh. Kostnad for lading av ID.Buzz 517 kr.

– Lading er en liten jungel. Selv om alle ladeoperatørene nå tar betalt for ladingen per kilowattime, er prisforskjellene store, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal. i NAF. – Det er viktig å ha et bevisst forhold til kostnadene for lading når du er på langtur. Du kan spare ved å velge rimeligste lader og det er også penger å spare ved å sjekke hvor du kan få rabattordninger med abonnement eller lignende. Vurderer du et abonnement er det viktig å regne inn abonnementskostnaden og tenke gjennom hvor mye du hurtiglader gjennom et år. Det er ikke sikkert det lønner seg om du hurtiglader elbilen lite, fortsetter han.

En av tre tror at Norge ikke har nok strøm til alle elbilene