– De høye og ikke minst volatile strømprisene har bidratt til at Tibber har utviklet et smart produkt som kan hjelpe husholdningene med å spare og tjene penger. Derfor har vi brukt de siste par årene jobbet batteriet Homevolt i samarbeid med den svenske batteriprodusenten Polarium.

Dette sa administrerende direktør Edgeir Aksnes i Tibber på nettarrangement på Facebook. i morgentimene torsdag.

SE PRESENTASJONEN HER: Tibber lanserer batteriet Homevolt

Enkel installasjon

– Det nye batteriet er smart og kompatibelt med annet utstyr du har i huset. Det skal også være trygt, enkelt og kostnadseffektivt å installere.

Intalleringen skal være inkludert i prisen.

– Batteriet skal være noe å se på, slik at det matcher bilen eller huset, eller står alene.

Batteriet utfordrer dermed Teslas batteri Powerwall som kan henges på veggen. Tesla-batteriet ble lansert i 2015, men er fortsatt ikke tilgjengelig på det norske markedet. Det er derimot en lignende løsning fra den norske leverandøren Eaton.

– Energilagring i hjem er den manglende brikken i det bærekraftige energisystemet. Vi har laget et batteri som er lett å forstå, enkelt å ta i bruk, som passer inn i norske hjem og tåler norsk klima. Det er også smart i den forstand at det kan utnytte de store variasjonene i strømpris, og skjønner når det bør lagre energi fra nettet eller solproduksjon. Homevolt er intet mindre enn revolusjonerende på energifeltet, sier Stefan Jansson, administrerende direktør og medgründer i Polarium i en pressemelding fra de to selskapene.

Ved endt liv, skal batteriet kunne resirkuleres, og gamle batteriet skal kunne inngå i nye, kom et fram på presentasjonen.

Det skal være i salg i Skandinavia i fjerde kvartal år, men du kan forhåndsbestillle allerede nå.

Dette vil Homevolt koste

Pris for Homevolt inkludert installasjon er:

6,65 kWh 89 995 kroner
13,3 kWh 129 995 kroner

Tibber oppgir at batteriene skal tåle 6 000 ladesykluser, som de anslår skal være rundt 20 års bruk. På Tibbers Facebook-side skriver at batteriet vil være nedbetalt i løpet av fire til åtte år avhengig av prissone, strømstøtte, størrelse på batteripakken og forbruksprofil.

Tibber er et digitalt strømselskap som tilbyr en app og produkter som kan redusere kundenes strømforbruk. Selskapet ble grunnlagt i 2016.